ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÓÕÑÉÆÁ / ÅÍÙÔÉÊÏ ÊÏÉÍÙÍÉÊÏ ÌÅÔÙÐÏ ÓÔÇÍ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÌÅ ÏÌÉËÇÔÇ ÔÏÍ ÅÐÉÊÅÖÁËÇÓ ÔÏÕ ÓÕÍÄÕÁÓÌÏÕ, ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ/PHASMA/Á.ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ
Συνεχίζεται η κόντρα για το αν έπρεπε, ή όχι, να συζητηθεί πρώτα στην Ελληνική Βουλή, από την Κυπριακή, το θέμα του κουρέματος των Κυπριακών τραπεζών >>>

 

«Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο κοινοβούλιο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την άρνηση του Προέδρου της Βουλής να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής.

«Επιτέλους, ας αφήσουν κατά μέρος τις προσπάθειες δημιουργίας μιας επίπλαστης εικόνας και ας προσέλθουν στο κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλο ψεύδος και συμφωνίες παρασκηνίου», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι προκαλεί έκπληξη  η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής σχετικά με την δυνατότητα του να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, όπως ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αν ισχυρίζεται ο κ. Μεϊμαράκης ότι τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της βουλής, τότε έχει ήδη υποπέσει σε θεσμικό παράπτωμα. Γιατί ο Κανονισμός ρητά προβλέπει στα άρθρα 142 παράγραφος 2 και 62 παράγραφος 3 την δυνατότητα αυτή.
Αν, παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου προσπαθεί εκ των προτέρων να υπονομεύσει το αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε υποπίπτει σε δεύτερο παράπτωμα. Πέραν του ότι επί μήνες η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχει υποβαθμίσει δραματικά τον ρόλο και την αποστολή του Κοινοβουλίου, προσπαθεί τώρα να αποτρέψει μια συζήτηση που έχει πολιτική, οικονομική εθνική και ιστορική αξία»».