samaras_synagogh_20120317_01.jpg

«Η ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά τον ναζισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός – Άγνωστος πέταξε αβγά στο κτίριο >>>

 

Μηδενική ανοχή σε φαινομενα ναζισμού ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για την 70η επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των ελλήνων εβραίων.

Όπως είπε, «η ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά τον ναζισμό και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη».

Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή την απαράμιλλη αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό».

«Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ’ ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων».

Επίθεση με αβγά

Την ώρα που έλεγε αυτά ο πρωθυπουργός, άγνωστος, που βρισκόταν σε ταράτσα οικοδομής απέναντι από τη Συναγωγή στη Συγγρού, πέταξε αβγά κατά του κτιρίου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.