Ενώ κάποιοι ονειρεύονται τη μεγάλη έκρηξη, που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνία, ο πρωθυπουργός ευελπιστεί πως θα έρθουν μέρες ευημερίας και δημιουργίας.
Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", εμφανώς ενισχυμένος και από τα νούμερα, που δείχνουν για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα.
"Ναι θα τα καταφέρουμε!", δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια, που έχει γίνει τονίζει πως "έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις γι' αυτό".
Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά πως "κάποιοι ονειρεύονται τη "μεγάλη έκρηξη" που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας μας! Μόνο που αυτό δεν είναι όνειρο. Είναι εφιάλτης… Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε για τη "Μεγάλη Έκρηξη" δημιουργίας και ευημερίας".
Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα του κράτους και τις παθογένειές του και υπογράμμισε πως γίνονται προσπάθειες να αλλάξουν πολλά πράγματα. "Παραμένουν παρά πολλοί επίορκοι ή "κοπανατζήδες" στο δημόσιο. Τώρα τους εντοπίζουμε. Ενώ, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χιλιάδες νέοι που έχουν περάσει από ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι…" Και συνέχισε λέγοντας: " Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε αυτούς που καταχρηστικώς παραμένουν και πληρώνονται, για να βάλουμε στη θέση τους αυτούς που αξίζουν να μπουν και παραμένουν απ' έξω".
Στο θέμα της συγκομιδής των ανάλογων εσόδων ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο εφιστά την προσοχή για να μην πάει κάτι στραβά και χαθεί ο στόχος.
Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως είναι πολύ μεγάλη αδικία και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο μέσω προσέλκυσης επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει την κρίση επισημαίνοντας πως μέσα στο 2013 θα ξεπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, ενώ εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το Πάσχα, θα πέσει στην αγορά το πρώτο τμήμα από το ΕΣΠΑ, αλλά και χρηματοδοτήσεις από ειδικά εργαλεία ρευστότητας που έχουν εξασφαλιστεί από την ΕΤΕπ και την ΕΚΤ, και ουσιαστικά «θα ανοίξει η κάνουλα της ρευστότητας». «Τους επόμενους μήνες θα φανεί η διαφορά στην πραγματική οικονομία. Κι ύστερα θα αρχίσει να αλλάζει το κλίμα. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Ακόμα και οι λεπτομέρειες έχουν κανονιστεί. Αρκεί να έχουμε ήρεμο κλίμα μέσα στη χώρα…» λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, λέγοντας ότι είναι αντίθετοι με τις επενδύσεις και με τις αποκρατικοποιήσεις. 
Τέλος αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της ΑΟΖ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί έξτρα βέλος στη "φαρέτρα" της Ελληνικής διπλωματίας. " Μόλις προχθές το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση με την οποία αναγνωρίζονται τα δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ. Κι αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό. … Πήγαμε στην Τουρκία κι είχαμε μιαν άμεση και ειλικρινή συνεννόηση με την τουρκική ηγεσία. Καμία από τις δύο χώρες δεν θέλει αυτήν τη στιγμή τριβές μεταξύ μας. Κι αυτήν τη συνεννόηση την επιτύχαμε, χωρίς υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα".