3F2AM2STILI

Η παρέλαση ξεκινά από την Πλατεία Χρηματιστηρίου – “Ο Χρυσός μας Φέρνει πιο Κοντά” το θέμα του…

>>>

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Ποδηλατικό Καρναβάλι. Φέτος έχει τίτλο “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”. Θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου και η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7:00 από την Πλατεία Χρηματιστηρίου.

«Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την υγεία. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα μας υπενθυμίζει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Στην διάρκεια της προετοιμασίας του, το Ποδηλατικό Καρναβάλι χρησιμοποιεί το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στέλνοντας ένα μήνυμα για την οριστική παράδοση των στρατοπέδων στην κοινωνία ως ελεύθεροι πράσινοι χώροι,  με ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες, χωρίς επιπλέον τσιμέντο.