foitites_larissa_20130301_02.jpg
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το τραγικό συμβάν με τις πολιτικές παρατάξεις να ρίχνουν ευθύνες στην κυβέρνηση και στην σκληρή πολιτική της Ε.Ε. προς την χώρα μας. >>>

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο φοιτητών και τη δύσκολη κατάσταση των άλλων τριών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα τόνισε σε σχετική ανακοίνωση του ότι «αυτό το τραγικό συμβάν είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων».

Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση» και «σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των δύο σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

ΚΚΕ: «Το περιστατικό αναδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ»

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του τόνισε ότι το περιστατικό αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών».

«Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές» κατέληξε.

Χρυσή Αυγή: Ανθρωποκτόνος η μνημονιακή πολιτική

«Έλληνες πεθαίνουν για να συλλέγει φόρους ο Στουρνάρας και να τους αποδίδει στη Μέρκελ. Χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που καίγονται από ξυλόσομπες και σκάνε από αναθυμιάσεις. Η συνέχεια της ανθρωποκτόνου μνημονιακής πολιτικής ισοδυναμεί με έγκλημα και προδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή

Οικολόγοι Πράσινοι: «Η θέρμανση δε μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων»

Το περιστατικό σχολίασαν με ανακοίνωσή τους και οι «Οικολόγοι Πράσινοι». «Η θέρμανση δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε εδώ και χρόνια την εγρήγορση της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας, που μπορεί να ανακουφίσει εν μέρει και τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.

Ζητάμε να πάψει αμέσως η γραφειοκρατία και η άρνηση ρευστότητας από τις τράπεζες ώστε να προχωρήσει η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μόνωση των κατοικιών που τώρα βρίσκεται μόλις στο 10%.

» Ζητάμε η κυβέρνηση να βρεθεί προ των ευθυνών της και να επεκτείνει τα κίνητρα για αποδοτική θέρμανση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αντί να πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές στο όνομα της κρίσης χρέους.

» Ζητάμε η κυβέρνηση να διαμορφώσει σωστά το θεσμικό πλαίσιο για την ασφαλή χρήση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, όπως η βιομάζα, και να ενημερώσει τους πολίτες υπεύθυνα για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφορετικών μεθόδων θέρμανσης” ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Η πολιτική της λιτότητας σπέρνει το θάνατο»

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», σχολίασαν το συμβάν αναφέροντας: «Νεαρά παιδιά που τα‘στειλαν οι οικογένειές τους να σπουδάσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή νεκρά τα μισά, διασωληνωμένα στην Εντατική τα υπόλοιπα, επειδή στα πλαίσια του δόγματος Α. Γεωργιάδη «όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν», δοκίμασαν να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Η πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας που αποφασίζει η Τρόικα και υλοποιεί η συγκυβέρνηση των τριών προθύμων Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη πέρα από τη δυστυχία και την εξαθλίωση, σπέρνει και το θάνατο».