boutaris_dimotiko_simboylio_01.jpg
Περικοπές ανακοινώνει ο δήμαρχος, την ώρα που δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τον κατηγορούν πως δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα για το δήμο >>>

 

Νέες περικοπές στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο κ. Μπουτάρης καθώς, όπως υποστήριξε, περικόπτονται τα έσοδα του δήμου μετά την τελευταία απογραφή του 2011, όταν και μειώθηκε ο αριθμός των κατοίκων.

«Οι δαπάνες του δήμου πρέπει να περιοριστούν. Τα οικονομικά μπήκαν σε μια ρέγουλα. Τα χρέη υπάρχουν, τα έσοδα όμως δεν αυξήθηκαν. Μην εκπλαγείτε αν δεν κάνουμε Δημήτρια και άλλες εκδηλώσεις φέτος. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τα οικονομικά του δήμου. Εγκρίνονται δαπάνες που αφορούν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για τον δήμο», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης.

Την αδυναμία του δήμου Θεσσαλονίκης να εισπράξει χρήματα απο την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης. Άλλος δημοτικός σύμβουλος έφερε το παράδειγμα λειτουργίας άλλων δήμων, για να απαντήσει ο Μπουτάρης: “Δεν μ ενδιαφέρει τι κάνει η Αθήνα. Μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης. Με ενδιαφέρει να μην μπω φυλακή εγώ».

Είπε, ακόμη, πως είναι οργισμένος για το γεγονός ότι σε αυτές τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ο καταδικασμένος και έγκλειστος στις φυλακές, για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, πρώην υπάλληλος του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, εξακολουθεί να πληρώνεται από το ταμείο του δήμου, επειδή αυτό προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία. «Ο κ. Σαξώνης ακόμη πληρώνεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πληρώνεται το ¼ του μισθού του. Αυτή είναι η νομοθεσία του ελληνικού κράτους», είπε.