tei_thessalonikis_diamartyria_01.jpg

Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη – Αποκλείουν κόμβο την Τετάρτη τα μέλη του διοικητικού προσωπικού του ΑΤΕΙΘ >>>

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί γι αυτήν την ώρα, στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές, καθηγητές, σπουδαστές του ΤΕΙ και φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια να κάνουν και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Διαμαρτύρονται για τα πολλά και άλυτα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας και αντιδρούν στο «Σχέδιο Αθηνά», που προβλέπει συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών.

Οι κινητοποιήσεις στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συνεχίζονται. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ανακοίνωσε συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στους χώρους του ΤΕΙ στη Σίνδο και, στη συνέχεια, ως τη 1 μετά το μεσημέρι, θα λειτουργήσει όλες τις γραμματείες των τμημάτων, για να εξυπηρετηθούν οι σπουδαστές.

Για την Τετάρτη, το διοικητικό προσωπικό καλεί σε συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στη Σίνδο όπου και θα ακολουθήσει, συμβολικός μισάωρος αποκλεισμός της διασταύρωσης του δρόμου προς τη Σίνδο, από σπουδαστές, καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για να συζητηθεί η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Κάνει πίσω η ΔΗΜΑΡ, ξιφουλκεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές, εκτός ίσως φραστικών αλλαγών στις ονομασίες των τμημάτων, προωθείται το σχέδιο «Αθηνά» με τη μορφή Προεδρικών Διαταγμάτων, αφού πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΗΜΑΡ, παρ' ότι εμφανίστηκε αρχικά να εκφράζει σοβαρές εντάσεις, έριξε τους τόνους χθες, Παρασκευή.

Την άμεση απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», προκειμένου να διεξαχθεί ο αναγκαίος διάλογος για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «κωφεύει» στις αντιδράσεις τις ακαδημαϊκής κοινότητας.