Η πρωτοποριακή ALEXANDER ROCK OPERA, σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη και λιμπρέτο στην αγγλική γλώσσα της Penny Turner, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Νοεμβρίου 2012, συνεχίζει την πορεία της σε μια συμπαραγωγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Sold Out Θεατρικές Παραγωγές. >>>

Με ορχήστρα 14 μουσικών και με τριάντα πέντε τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές επί σκηνής να ενσαρκώνουν τους ρόλους σε μια δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, το έργο στοχεύει με σύγχρονο ήχο, μουσική και σκηνοθεσία, να μας φέρει κοντά στο μεγαλείο, τη μαγεία, το όνειρο αλλά και την ανθρώπινη φύση μέσα από τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός εκ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Ο Μέγας Αλέξανδρος έχει εμπνεύσει πλήθος μουσικών και θεατρικών έργων, μυθιστορημάτων, ποιημάτων και κινηματογραφικών ταινιών. Παρόλα αυτά, απουσίαζε σαν θεματολογία από το χώρο του μουσικού θεάτρου που, αν και σαν είδος σπάνια εμφανίζεται στην ελληνική αγορά, παραμένει, ωστόσο, κορυφαίο στην παγκόσμια βιομηχανία της ψυχαγωγίας.
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες, η ALEXANDER Rock Opera αποτελεί ένα πρωτότυπο έργο υψηλού καλλιτεχνικού και ψυχαγωγικού επιπέδου, μ’ ένα θέμα που μας αφορά και που σχετίζεται άμεσα με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Το έργο υποστηρίζεται από παράλληλη προβολή υπέρτιτλων στα ελληνικά.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2013 στο κτίριο Μ2.
Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής και της Πλατείας Αριστοτέλους, καθώς και στο 2310-895938-9 και www.tch.gr Τιμές εισιτηρίων 15 και 20€ ενώ το μαθητικό – φοιτητικό, ανέργων 10€
Η ΙΣΤΟΡΙΑ 
Η δράση ξεκινά στη Σαμοθράκη ένα χρόνο πριν τη γέννηση του Αλεξάνδρου, όπου κατά τη διάρκεια των Καβιρείων Μυστηρίων συναντήθηκαν η μητέρα του, ιέρεια Ολυμπιάς, και ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος. Μια διαφορετική προσέγγιση του μεγάλου ήρωα μέσα από τα γεγονότα της ζωής του, που φωτίζει την άλλη πλευρά του χαρακτήρα του και όσα τον διαμόρφωσαν, όπως τη σχέση του με τους γονείς του, τους φίλους του, το στρατό του, το πεπρωμένο, το θάνατο. Το έργο ολοκληρώνεται με το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα τριάντα τρία χρόνια μετά.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Σκηνοθεσία: Κώστας Αθυρίδης 
Σκηνικά/Κοστούμια: Απόστολος Βέττας 
Χορογραφίες: Άσπα Φούτση 
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ευκλείδης 
Σχεδιασμός ήχου/ηχοληψία: Γιάννης Μαυρίδης (Cue Productions) 
Ενορχήστρωση/Διεύθυνση Ορχήστρας: Κώστας Τζούνης 
Φωτισμοί: Γιώργος Τσάβαλος 
Ρυθμική επιμέλεια κρουστών: Νίκος Τουρμπής 
Διεύθυνση σκηνής: Βίκυ Αλεξάκη
ΤΟ ΚΑΣΤ 
Το έργο παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα EPOPSIS: 
Αλέξανδρος: Δημήτρης Τικτόπουλος 
Λανίκη/Ιέρεια: Ρούλα Μανισσάνου 
Ολυμπιάς: Χαρίκλεια Χατζησαββίδου 
Κλειώ: Γεωργία Βεληβασάκη 
Ηφαιστείων: Νικίας Φονταράς 
Φίλιππος: Θοδωρής Προύσαλης 
Στρατηγοί/Φίλοι: Γιώργος, Φωκάς, Θωμάς Βλιαγκόφτης, Ντίνος Ψυχογιός, Δημήτρης Σουρουλλάς 
Πυθία: Δημήτρης Κυανίδης
 Ρωξάνη: Εύη Σιαμαντά/Ραχήλ Τσελεπίδου 
Αρίστανδρος: Γιώργος Ξυπολιτάς 
Θαΐδα: Αρετή Βαλαβανοπούλου 
Αντύπας: Stefan Schwerdtfeger 
Αξιωματικός:Θοδωρής Βουτσικάκης 
Φύλακας Δελφών: Κώστας Αθυρίδης 
Σκλάβα: Νόνικα Μαλκουτζή 
Απόμαχος στρατιώτης: Κώστας Βασιλούδης 
Γοργόνα: Μαρία Νερατζάκη
Στρατιώτες/Πλήθος: Χρυσάνθη Τσολάκη, Μαριάννα Παπαθανασίου, Δημήτρης Κωνσταντιλάκης, Άκης Δαμιανός, Χριστίνα Ζιώγα, Κώστας Γάνος, Χρήστος Γάνος, Σταυρούλα Καμνή, Αναστασία Παναγιώτου, Τάνια Μινογιάννη, Νίκος Πολυζόπουλος, Γωγώ Μαυραντζά, Αγνή Σαμολαδά, Γιώργος Δούλκας 
Χορευτική ομάδα της Σχολής Χορού «Άσπα Φούτση»: Νάντια Ποσειδώνος, Ελένη Κουγεβετοπούλου, Αναστασία Κωστοπούλου, Βίκυ Ίντσιου, Ιουλία Ταλιαδώρου, Νίκη Αποστολίδου
Το βιβλίο/2cd «Alexander Rock Opera», οι ηχογραφήσεις του οποίου συσπείρωσαν πάνω από 150 μουσικούς, τραγουδιστές και συντελεστές, κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά.

http://www.alexander-rockopera.gr

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: 
«Η παράσταση αποδεικνύει ότι το μουσικό θέατρο μπορεί να προσφέρει μοναδική συγκίνηση, ακόμα και σε ένα μη μυημένο κοινό. Αν σκοπός των συντελεστών της έργου ήταν να ετοιμάσουν μια διεθνή παραγωγή με ελληνικό περιεχόμενο και οικουμενικό μύθο το κατάφεραν με επιτυχία.» (περιοδικό Παράλλαξη, τεύχος Νοεμβρίου)
«Το έργο διαθέτει χιούμορ, πλησιάζει με κατανόηση της εποχής της δράσης, και αναδεικνύει τις αναλογίες με τη σημερινή. Είναι σπάνια απόλαυση να βλέπεις τόσους νέους συντονισμένους στη σκηνή με όρεξη και ενέργεια, ωραίες, δουλεμένες φωνές, σε ένα χορταστικό θέαμα.» 
(Άννα Δαμιανίδη – www.protagon.gr)
«Το έργο περιέχει τα κλασικά στοιχεία μιας ροκ όπερας, συνδυάζοντάς τα με το απαραίτητο επικό αίσθημα, το αρχαιοελληνικό δράμα, αλλά και μια μοντέρνα φρεσκάδα. Η ποιότητα της παράστασης είναι αναμφισβήτητη.» (www.rocking.gr)
«Μια παράσταση που αξίζει να δείτε και να ξαναδείτε!!» (www.tralala.gr)