SIMAIA PARELASI 271012 17.jpg
Στις 11.15 η παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης – Καμία πρόσβαση στους πολίτες κοντά στην εξέδρα των επισήμων >>>

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων κορυφώνονται, σήμερα, 25η Μαρτίου, οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Για άλλη μία επέτειο, τα αστυνομικά μέτρα θα είναι αυστηρά. Κλειστή για το κοινό θα είναι, όπως και στην 28η Οκτωβρίου, η πρόσβαση στην εξέδρα της παρέλασης, για λόγους ασφαλείας. Οι αστυνομικοί θα σταματούν τον κόσμο στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου. Η προσέγγιση στην εξέδρα θα γίνεται μόνον με προσκλήσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από το πρωί ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι Φιλαρμονικές διέρχονται από τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

Στις 10 το πρωί θα αρχίσει η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Στις 11 παρά τέταρτο, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους λοιπούς επισήμους.

Στις 11.15 θα αρχίσει η παρέλαση από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένος να αρχίσει ο επίσημος εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στην αίθουσα τελετών) με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή του Τμήματος Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Ιντζεσίλογλου με θέμα ομιλίας: «Ποιοι είμαστε; Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον».