Την αλλαγή του ονόματος της εφημερίδας International Herald Tribune, της διεθνούς έκδοσής της που εδρεύει στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο όμιλος New York Times, για να την μετονομάσει σε International New York Times. 
Ο όμιλος «προβλέπει να αλλάξει το εμπορικό σήμα International Herald Tribune και να εισαγάγει μια διεθνή πολυμεσική εκδοχή των New York Times, η οποία θα δημιουργηθεί και θα εκδίδεται ειδικά για το παγκόσμιο κοινό. Η έκδοση θα ονομάζεται International New York Times και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος», σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η International New York Times θα εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε επίσης ο όμιλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις τους προσεχείς μήνες.
Ο γενικός διευθυντής του ομίλου New York Times, Μαρκ Τόμπσον, διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μια «βαθιά αποτίμηση της θέσης μας στην παγκόσμια σκηνή».
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για να αυξηθεί ο αριθμός των συνδρομητών των New York Times εκτός των ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Η International Herald Tribune, η οποία γιόρτασε τα 125 χρόνια της κυκλοφορίας της πέρυσι, άλλαξε όνομα πολλές φορές και φέρει το σημερινό από το 1967. Τότε εισήλθε στο κεφάλαιό της ο όμιλος New York Times, ο οποίος αύξησε την συμμετοχή του σταδιακά και πήρε το 100% του ελέγχου της το 2003.