stratopedo_pavlou_mela_1.jpg

Νέα συνάντηση με φορείς της πόλης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. >>>

Η συζήτηση έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης στη Σταυρούπολη. Κατά τη διάρκειά της ο δήμαρχος αντάλλαξε απόψεις με πολίτες και σωματεία για το μέλλον των πρώην στρατοπέδων Καρατάσιου και Παύλου Μελά. Ταυτόχρονα. ο Διαμαντής Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους πολίτες για τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προκειμένου να μην ενταχθούν τα πρώην στρατόπεδα στο ΤΑΙΠΕΔ. Από την πλευρά τους οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους, επαναλαμβάνοντας ότι αυτά θα πρέπει να αποδοθούν στις Δυτικές Συνοικίες. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκεσε πάνω από 2,5 ώρες ο Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Τα πρώην στρατόπεδα ανήκουν στους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών και μόνο. Έφτασε η ώρα των αποφάσεων. Ούτε πωλούνται, ούτε τεμαχίζονται, ούτε παραχωρούνται, αλλά ούτε και σαλαμοποιούνται. Η τοπική κοινωνία μαζί με το δήμο θα αποφασίσουν για το μέλλον και την τύχη τους. Κανένας δεν μπορεί να συζητάει για την πόλη χωρίς την ίδια την πόλη. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να αποδοθούν τα στρατόπεδα εκεί που ανήκουν, στους κατοίκους. Για να τελειώσει η ιστορία απαξίωσης των Δυτικών Συνοικιών και να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας όμορφης, ελκτικής πόλης με έμφαση στην Ανάπτυξη για τον Άνθρωπο».