Μόλις 2.500 σκηνές διαθέτει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για να διαθέσει σε πολίτες, του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε περίπτωση σεισμού! Επίσης, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε κουβέρτες! >>>

Αυτά υπογραμμίστηκαν από τους αρμόδιους, σε συνεδρίαση με αντικείμενο τον «Σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων», που πραγματοποίησε χθες από το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τόσο ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κυριαζής Πιτιλάκης, όσο και οι Κωνσταντίνος Κοκολάκης, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και Νικόλαος Ψαλτόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανέφεραν οι αρμόδιοι φορείς, τα σημαντικότερα προβλήματα για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων εμφανίζονται στις ελλείψεις βασικού εξοπλισμού. Πρόσθεσεαν πως οι χώροι καταφυγής των πολιτών είναι ανεπαρκείς.

Για το λόγο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής υπογράμμισε ότι πρόθεση της Αντιπεριφέρειας είναι να οργανώσει στο προσεχές χρονικό διάστημα άσκηση σεισμού, πραγματική και όχι μόνο στα χαρτιά, ο σχεδιασμός της οποίας θα αφορά αρχικά κάθε δήμο ξεχωριστά και μετέπειτα θα γίνει επί του συνόλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Συζητήθηκε και η πρόταση των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για να λειτουργήσει ειδική υπηρεσία στο υπό κατασκευή καινούργιο κτίριο της Περιφέρειας, στην περιοχή των Σφαγείων. Επισημάνθηκε, όμως, ότι αυτό το κέντρο θα χρειάζεται εξοπλισμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 50 υπηρεσιακοί παράγοντες από τηνπεριφέρεια ως την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.