drugs_3.jpg

Δωρεάν πακέτα πρόληψης με σύριγγες και προφυλακτικά θα διανέμει στους χρήστες ναρκωτικών ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σ' αυτή τη δήλωση προέβη ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. >>>

Όπως είπε, «μόλις λυθούν ορισμένα διαδικαστικά θέματα, όχημα του δήμου θα αρχίσει να διανέμει στους χρήστες τα πακέτα, τα οποία θα περιέχουν σύριγγες και προφυλακτικά».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικών με σύνθημα «Να με προsexεις».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος, είπε:

«Η αποδιάρθρωση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας έχει επηρεάσει αρνητικά και την αγωγή υγείας και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους και την πρόληψή τους για όλες τις πιθανές εκθέσεις».

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα σημειώθηκε τεράστια αύξηση των θετικών στον ιό HIV χρηστών ναρκωτικών και μάλιστα ο αριθμός τους ξεπέρασε αυτόν των ομοφυλόφιλων. Πανελλαδικά το 2009 βρέθηκαν δύο χρήστες θετικοί στο ιό του AIDS, το 2010 τέσσερις, το 2011 εννέα και το 2012 βρέθηκαν 174, ανέφερε ο εθελοντής του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή, Γιάννης Πρώιος.