TEI_Thessalonikis_Tmima_pliroforikis_1_1.jpg

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σπουδαστές διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, διατρανώνοντας τις αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά». >>>

Στην γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν σε καταστηματάρχες και πολίτες της Θεσσαλονίκης με διανομή έντυπου υλικού τις θέσεις τους το πρωί της Παρασκευής, ενώ θα παραστούν και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Χάνονται έτη σπουδών και εκατομμύρια”

Για σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ, με την ουσιαστική κατάργηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΤΕΙ, Κωνσταντίνος Βαλσαμίδης. >>>

Όπως τόνισε «12.000 φοιτητές αναγκάζονται, ουσιαστικά, να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, αφού πολλοί από αυτούς έδωσαν τρεις και τέσσερις φορές εξετάσεις για να περάσουν σε κάποια σχολή της αρεσκείας τους, ενώ μπορούσαν, με πολύ λιγότερα μόρια, να σπουδάσουν στο τμήμα που θα βρεθούν τώρα, με την μετεγκατάσταση της σχολής». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «υλικοτεχνική υποδομή εκατομμυρίων ευρώ πάει χαμένη», αφού «τμήματα με χιλιάδες σπουδαστές και 12 διδάσκοντες, όπως το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, που διαθέτει και αγρόκτημα 10 στρεμμάτων, θα βρεθούν σε ένα τμήμα με δύο διδάσκοντες και ελλειμματική υλικοτεχνική υποδομή».

Ειδικά για το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο κ. Βαλσαμίδης τόνισε πως «διαλύεται μια ιστορία 30 ετών» και καταργείται ακόμη και η ονομασία του ιδρύματος, δίνοντας την ευκαιρία «σε γείτονές μας, για παράδειγμα, να ιδρύσουν αυτοί ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και να το βαπτίσουν ‘Αλεξάνδρειο’». Πρόσθεσε ότι βρίσκονται, πλέον, στον αέρα συνεργασίες με ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που είχε πετύχει με κόπο το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό τους και ο Άνθιμος

Αντιπροσωπεία του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, σήμερα, τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ο οποίος, χθες, εξέφρασε την στήριξή του στην προσπάθεια της διοίκησης του ΤΕΙ να πετύχει αλλαγή στο «Σχέδιο Αθηνά». Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι θα κάνει «το αδύνατο δυνατό», για να μην περάσει η διάλυση του ΑΤΕΙ-Θ.

Οι εκπρόσωποι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ έκαναν λόγο για «ακαδημαϊκή γενοκτονία» και υπογράμμισαν πως θα ήταν σύμφωνοι με ένα σχέδιο «που θα στηριζόταν σε ακαδημαϊκά κριτήρια κι όχι σε πολιτικές σκοπιμότητες».