european_parliament_1.jpg

Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να διοργανώσει δημοψήφισμα το 2017 με ερώτημα την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε  παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τις πιθανές συνέπειες. >>>

 

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι πρόκειται για ριψοκίνδυνο παιχνίδι της Μ. Βρετανίας, την ώρα που οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν ανάγκη από σταθερότητα - ενότητα - αλληλεγγύη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δώσει σαφή κατεύθυνση και προοπτική στους πολίτες της Ευρώπης.

“Η εξαγγελία αυτή - ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό, την εμβάθυνση της ευρωζώνης και τελικά για το μέλλον της Ευρώπης - φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά ενός ιδιότυπου "διαπραγματευτικού εκβιασμού”, είπε και πρόσθεσε:

“Είναι ένα εξαιρετικά ριψοκίνδυνο παιχνίδι γιατί με αχρείαστα διχαστικά διλήμματα, ενισχύει την ασάφεια και την αγωνία στους Ευρωπαίους πολίτες, την ώρα που χρειάζονται σταθερότητα, ενότητα, αλληλεγγύη”.