Ο κ. Χαρακόπουλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στη σχεδιαζόμενη φορολόγηση αγροτεμαχίων για επαγγελματίες αγρότες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, επανέλαβε ότι ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές ύψους 7.000.000 ευρώ σε περίπου 5.000 ροδακινοπαραγωγούς. >>>
Ήδη από χθες οι αγρότες κλείνουν τις εθνικές κάθε μεσημέρι από τις 14:00-15:00, μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη Θεσσαλία, στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας οι αγρότες έχουν κλείσει την παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και διανυκτερεύουν εντός του οδοστρώματος, μέσα στα τρακτέρ τους.

Αντίστοιχη κινητοποίηση, πάντως, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε άλλα 35 σημεία της χώρας. Στον κόμβο της Κουλούρας, στο νομό Ημαθίας, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν με τα τρακτέρ παρατεταγμένα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν κάποια κινητοποίηση.

Εκτός των μπλόκων της Νίκαιας και της Ημαθίας, επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, υπάρχουν ακόμη μπλόκα στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας και έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Τρακτέρ παρατεταγμένα υπάρχουν επίσης στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκκι και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, αντίστοιχα, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.