tei_diamartyria_20130208_02.jpg

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, σήμερα, σπουδαστές των ΤΕΙ. >>>

Περίπου 200 σπουδαστές, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

tei_diamartyria_20130208_01.jpg

tei_diamartyria_20120208_01.jpg

Άλλοι 500 σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και άλλοι πραγματοποίησαν πορεία, ενώ τα μέλη άλλων ομάδων μοίραζαν ενημερωτικό υλικό σε περαστικούς.

Στις διαμαρτυρίες πήραν μέρος και σπουδαστές από τα ΤΕΙ Σερρών και δυτικής Μακεδονίας.

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να γίνει συναυλία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, από σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Μεθοδεύσεις καταγγέλλουν οι καθηγητές του ΑΤΕΙΘ

«Το μοντέλο συρρίκνωσης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που υπάρχει στο ‘Σχέδιο Αθηνά’, θα οδηγήσει στη διάλυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ, Δημοσθένης Σταμάτης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

tei_diamartyria_20130208_03.jpg

Ο κ. Σταμάτης υποστήριξε πως «δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός της προσπάθειας συρρίκνωσης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ. Φοβόμαστε ότι μας αντιμετωπίζουν ως τον αδύναμο κρίκο της εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις» και ζήτησε «να ξεκαθαρίσει η πολιτεία αν η ανώτατη εκπαίδευση είναι επένδυση, ή χρειάζεται να περικοπούν δαπάνες, λόγω της οικονομικής κατάστασης».

Υπογράμμισε πως με την μετεγκατάσταση των τμημάτων «το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οδηγείται σε διάλυση».