Η αλλαγή του νόμου για τα αδέσποτα έχει φέρει πολλαπλές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, που διαφωνούν με τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων. Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο 
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είναι αντίθετος με το νομοσχέδιο.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει φέρει η πιθανή τροποποίηση του νόμου Νόμου 4039/2012 για τα αδέσποτα ζώα, που επιφέρει τη θανάτωσή τους. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr αντίθετος με την τροποποίηση και κάνει έκκληση για να αποφευχθεί η νομιμοποίηση της θανάτωσης αδέσποτων ζώων. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις ακόμα και ακόμα το θέμα βρίσκεται σε διαβούλευση.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Μεγάλωσα με ζώα συντροφιάς και μοιράζομαι την ευαισθησία των φιλόζωων γι’ αυτά. Θέλω να διαβεβαιώσω λοιπόν ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και θα επεξεργαστούμε όσες παρατηρήσεις και προτάσεις έχουν καταθέσει εμπλεκόμενοι φορείς, φιλοζωικές οργανώσεις και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας στη διαδικασία της διαβούλευσης για την τροποποίηση του Ν. 4039/2012. 
Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προστασία των ζώων συντροφιάς από την παράνομη εμπορία και την αποκόμιση οικονομικού οφέλους που μπορεί να καταλήξει σε βάναυση χρησιμοποίηση του ζώου.
Όσον αφορά ειδικότερα τις αντιδράσεις για τον ορισμό των “επιθετικών ζώων”, φυσικά και θα ληφθούν υπόψη. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της δημόσιας διαβούλευσης. Τίποτε δεν είναι οριστικό. Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες όταν συμβάλλουν στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και βοηθούν και τις υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ στο έργο τους. Δε θα προχωρούσαμε στην κατάθεση ενός νόμου που αντί να προστατεύει να θέτει σε κινδύνους τα ζώα συντροφιάς».

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr