Το μνημειακό έργο ζωγραφικής του χαράκτη Τάσσου (Αναστάσιος Αλεβίζος) , με θέμα «Καλλιέργεια του Καπνού». Ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης (και η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα  πήραν μέρος στην παρουσίαση και παράδοση από το ΥΠΑΑΤ στην Εθνική Πινακοθήκη του μνημειακού έργου ζωγραφικής του χαράκτη Τάσσου (Αναστάσιος Αλεβίζος) , με θέμα «Καλλιέργεια του Καπνού», Τρίτη 10 Απριλίου 2012.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν το πρωί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. ήρθε, όμως, πρόσωπο με πρόσωπο, με τους αγρότες, την ώρα της διαμαρτυρίας τους το μεσημέρι. >>>

 

Ο κ. Τσαυτάρης επισκέφθηκε την έκθεση για την αγροτική ανάπτυξη «Ζωωτεχνία» το πρωί, για να παρακολουθήσει ημερίδα του υπουργείου, για τους ελληνικούς βοσκοτόπους και την ορεινή γεωργία.

Την ώρα του συλλαλητηρίου, ο υπουργός βρισκόταν στη Μονή Λαζαριστών, όπου παρουσιάστηκε ο πίνακας «Η Καλλιέργεια του Καπνού», του χαράκτη Αναστάσιου Αλεβίζου και της συντρόφου του, ζωγράφου, Λουκίας Μαγκιώρου. Πρόκειται για έναν επιβλητικό πίνακα, τον οποίο υποδέχεται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μετά την παρουσίαση του έργου, ακολούθησε ημερίδα με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό, που διήρκεσε ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Δρ. Λίνα Μενδώνη και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.