tei_dytikhs_makedonias_20130205_01.jpg

Σε συμβολική κατάληψη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, θα προχωρήσουν την Παρασκευή φοιτητές των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών και Διοίκησης και Οικονομίας, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και στη δραματική συρρίκνωση των σχολών του ιδρύματος. >>>

Με την κινητοποίηση οι φοιτητές επιδιώκουν να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους για την παραμονή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τμήματος Μαιευτικής στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδα αντίστοιχα. Παράλληλα, διεκδικούν την διατήρηση των Τμημάτων Διεθνούς Εμπορίου και Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, τα οποία προτείνεται να συγχωνευτούν στην Καστοριά.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υποστηρίζοντας πως οι προωθούμενες συγχωνεύσεις δεν στηρίζονται σε ακαδημαϊκά κριτήρια. «Από τα 18 τμήματα μένουν 10. Αυτός είναι ένας προπομπός της υποβάθμισης, της απαξίωσης και εν τέλει της κατάργησης του ιδρύματος», ανέφερε στο «agelioforos.gr» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χαραλαμπίδης τονίζοντας πως δεν έχει γίνει οργανωμένος διάλογος για το σχέδιο «Αθηνά».