olympiakos_aris_2_1_s0130224_01.jpg

Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, επιπόλαιος όμως για μεγάλο μέρος στην επανάληψη ο Ολυμπιακός νίκησε με τα… χίλια ζόρια τον Άρη με 2-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, απέχοντας πλέον μόνο δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. >>>

 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι, έδειχναν ότι ήθελαν πολλά γκολ για να εξευμενίσουν τους οπαδούς τους, αλλά αυτό που κατάφεραν στο τέλος ήταν να εισπράξουν παρατεταμένα γιουχαΐσματα.

Αλήθεια, τι θα γινόταν ο Άρης δεν έμπαινε τόσο φοβισμένος στο α μέρος; Τι θα γινόταν αν ο διαιτητής έδινε και κανένα φάουλ κάτω από τη σέντρα προς την εστία του Ολυμπιακού; Τι θα γινόταν αν τιμωρούνταν με κίτρινες ο Τζιμπούρ που κλώτσησε τη μπάλα μετά από σφύριγμα, ο Μανιάτης, ο Αμπτνούν κι ο Μανωλάς που χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους και τραβούσαν φανέλες σε κάθε μαρκάρισμα;

Κι όμως, ο μόνος που “κιτρινίστηκε” ήταν ο… Τάττος!

Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι “η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα”, όπως παραδέχτηκε αμέσως μετά τη λήξη ο Μιχαλήτσος, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι. Και δε χρειάζεται τέτοια σπρωξίματα. Το ΄χουμε πει και στο παρελθόν… Σίγουρα ο Άρης δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Όμως οι “κίτρινοι” έπαιζαν με απουσίες (ειδικά αυτή του Αγκάνθο ήταν ιδιαίτερα σημαντική) κι έφθασαν στο σημείο, στο β μέρος, να είναι αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, στο α μέρος ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει. Έκανε ευκαιρίες με ιδιαίτερη ευκολία και η χαλαρότητα των παικτών του ήταν αυτή που ευθύνονταν για χαμένα σουτ και τετ-α-τετ…

Στο 10΄ ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος, Ραφίκ Τζιμπούρ, βρέθηκε μόνος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και άνοιξε το σκορ από κοντά, καταγράφοντας το 18ο εφετινό τέρμα του. Η άμυνα του Άρη άνοιξε σαν… τομάτα γαρύφαλλο σε αυτήν τη φάση και σε όσες προηγήθηκαν και ακολούθησαν ως το 45 έδειχνε να πελαγοδρομεί.

Τελικά το 2-0 έγινε στο 37ο λεπτό, όταν ο Μανιάτης δέχθηκε την πάσα του Βλαχοδήμου και με τεχνικό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός έμεινε… στα αποδυτήρια. Κι ο Άρης έμεινε με την απορία του τι θα γινόταν, αν αυτό το “μπλακ άουτ” των γηπεδούχων ερχόταν από το πρώτο μέρος –ακόμη και μετά το 2-0.

Οι αλλαγές του Μιχαλήτσου έδωσαν φρεσκάδα και πνοή στους «κίτρινους», που μείωσαν το σκορ στο 66ο λεπτό με το δεύτερο γκολ του Αγγελούδη στη Σούπερ Λίγκα (κεφαλιά από σέντρα του Τάτου), κάνοντας το παιχνίδι… θρίλερ.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (66' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (78' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (88' Γκρέκο), Τζιμπούρ.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ηρακλής (46' Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας (56' Τσουκάνης), Κοτσαρίδης (46' Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Τάτος, Καζναφέρης, Διαμαντάκος.

Γκολ: 9' Τζιμπούρ, 37' Μανιάτης / 65' Αγγελούδης

Κίτρινες: 34' Τάτος