ilikiomenoi_01.jpg

Συμπλήρωσε 111 χρόνια ζωής! Ο Χαράλαμπος Μήτσογλου, που την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου έχει την ονομαστική του εορτή, ζει στη Νυμφόπετρα από το 1924. Ήρθε στην Ελλάδα, μετά την Ποντιακή Γενοκτονία και ρίζωσε… >>>

Γεννήθηκε στο χωριό Ντουζ αγά, στην Μπάφρα του Πόντου. Έζησε το διωγμό των Ελλήνων της περιοχής. Βρέθηκε στην Ελλάδα, ρίζωσε στη Νυμφόπετρα, έκανε γιους και κόρες, γαμπρούς και νύφες, εγγόνια και δισέγγονα.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων Νυμφόπετρας, ο δήμος Βόλβης θα τιμήσει τον υπεραιωνόβιο Χαράλαμπο Μητσόγλου, σε μια ειδική εκδήλωση που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον Χαράλαμπο Μητσόγλου.

Ο δήμος Βόλβης με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει μια προσπάθεια καταγραφής της τοπικής ιστορίας, μέσα από τους ζωντανούς φορείς της: τους υπερήλικες κατοίκους της.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης θα επιχειρήσει να αποτυπώσει σε ψηφιακή μορφή τις μαρτυρίες των παλαιότερων για τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και γενικότερα οτιδήποτε συνέθετε τη ζωή και τον πολιτισμό στα χωριά.

Η εκδήλωσης της γιορτής του υπεραιωνόβιου, στην οποία γίνεται προσπάθεια να παρευρεθούν παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα με ποντιακούς χορούς.