dnt_imf_thumb_medium_thumb[1]

Τη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο άνοιξε η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, μετά την απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη να ζητήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Αρχής Ανδρέα Γεωργίου και άλλων δύο στελεχών της. >>>

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται διχασμένη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν τη σύσταση της Επιτροπής.

Απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΕ τονίζει ότι «η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας» και πως δηλώσεις όπως αυτές του πρώην πρωθυπουργού «επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».