nosokomeio_papanikolaou_01Πριν τις γιορτές, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 είχε προχωρήσει σε μια σοβαρότατη καταγγελία: >>>

 

Είχε πει ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επιχορηγούνται με ελάχιστα ποσά, σε σχέση με αυτά τις Αθήνας –κι ας μην υπολείπονται σε αριθμό κλινών, νοσηλευτικό προσωπικό, ή επιστημονικό έργο!

Χθες, ο κ. Εξαδάκτυλος έδωσε περισσότερα στοιχεία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την καταγγελία του αυτή:

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στην Αθήνα έχει 933 κλίνες. Το νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη έχει 920 κλίνες. Το κράτος επιχορηγεί τον Ευαγγελισμό με 65 εκατ. ευρώ, ενώ το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με 24 εκατ. ευρώ.

Το νοσοκομείο Γεννηματάς των Αθηνών λαμβάνει 316 ευρώ για κάθε κλίνη ημερησίως, τη στιγμή που το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει περισσότερες κλίνες, λαμβάνει μόλις 82 ευρώ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, αναφέρει ότι «είναι εξαιρετικά περίεργη η ανισοκατανομή των δώρων. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα προς δύο ή ένα προς τρία. Είναι μια κραυγαλέα αδικία κατά των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προσθέτει ότι για το θέμα ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας χωρίς να δώσει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Διάβασε με κλικ εδώ την αρχική καταγγελία.