palia_filosofiki_apth1.jpg

Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση στην εκλογική διαδικασία για τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των εκπροσώπων για την Ομοσπονδία του κλάδου. Ξεπέρασε, σύμφωνα με όσους συμμετείχαν, ακόμη και αυτή των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων. >>>

Σύμφωνα με τον καθηγητή της νομικής σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη, που πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΠΘ, η οποία αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές, η συμμετοχή σηματοδοτεί μια νέα αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα του πανεπιστημίου. «Ακούει η κοινωνία για απεργίες συλλόγων 300 και 400 ατόμων, τις οποίες αποφασίζουν ελάχιστοι κι εξοργίζεται, λόγω των μισθολογικών ανισοτήτων», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Επεσήμανε ότι «η νέα πλειοψηφία που αναδείχτηκε είναι κατά της βίας και των καταλήψεων και θέλει να αλλάξει σελίδα σε αυτό που λέμε μνημόνιο. Λέμε ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

Ο κ. Γκλαβίνης υπογράμμισε ότι «για να βγει κάτι νέο για τη χώρα πρέπει να δούμε αντίδραση στην κρίση κι όχι μόνον εξεγέρσεις. Αντίδραση βλέπουμε ως τώρα μόνο στο πανεπιστήμιο», τόνισε. Πρότεινε «να αναζητήσουμε την έξοδο από την κρίση πρώτα στο πανεπιστήμιο και μετά να την εφαρμόσουμε στην κοινωνία».