Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. >>>

Το Σάββατο, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα θαλάσσια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν νοτιότερα, κατά τόπους θα ενταθούν και προβλέπεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Κυριακή, ημέρα των Θεοφανείων, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.