venizelos_tsipras_01.jpg

Εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γιάννη Πεπόνη και Γιάννη Μουζακίτη, να ζητήσουν τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει, ή όχι, επεμβάσεις στο usb που περιείχε την «λίστα Λαγκάρντ», έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. >>>

Η έρευνα αφορά την πρώτη λίστα που εστάλη από το γαλλικό υπουργείο στον τότε υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, θα δώσουν την Τετάρτη ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δε θέλει κάθαρση και δικαιοσύνη

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ότι «δεν θέλει ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και στον Ευ.Βενιζέλο. Όπως είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πάει πολύ να μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όσοι νομοθέτησαν τη διαπλοκή και πολιτικοποίησαν όλον τον ποινικό κώδικα για να πετύχουν την ατιμωρησία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η έρευνα της δικαιοσύνης και η αποκάλυψη της αλήθειας δεν συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής». «Ούτε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης θα έπρεπε κανονικά να συνιστά», συνέχισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απαντήσεις και η… βίλα Αμαλία

«Ο κ. Τσίπρας φέρεται σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επίσης, τον κατηγόρησε για «τυχοδιωκτισμό» και «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας».

Αιχμηρή ήταν απάντηση της Κουμουνδούρου. «Δεν μπορούν να μιλάνε για αξιοπιστία της χώρας αυτοί που επί χρόνια με την πολιτική τους τη μετέτρεψαν σε βίλα οργίων διαφθοράς και διαπλοκής», αντέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το… μαχαίρι του Βαγγέλη

Μήνυμα, με πολιτικό περιεχόμενο και αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της ΚΟ για το 2013. Μάλιστα, κατά την κοπή της πίτας και κρατώντας ένα μαχαίρι, ο κ. Βενιζέλος είπε: «επομένως, καλού- κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκωμιάζει τη βία από τη μία, ποινικοποιώντας και στοχοποιώντας το ΠΑΣΟΚ από την άλλη. Χαρακτήρισε την πρόταση προανακριτικής που κατέθεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία».

Παραπομπή τεσσάρων θέλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Με αντικείμενο την έγκριση της πρότασης του κόμματος για το θέμα της προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν παραπομπή των Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου, αλλά και των Παπανδρέου και Παπαδήμου. Με την πρόταση Καμμένου συντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν.Νικολόπουλος, αλλά και η Χρυσή Αυγή.