usa_shootings_school_huston_20130122_01Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν στο Κολέγιο Λόουν Σταρ, του Χιούστον, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά άλλου, κατά τη διάρκεια καβγά, με αποτέλεσμα να πετύχει αυτόπτες μάρτυρες! >>>

 

Ο Τζεντ Γιανγκ, διευθυντής επικοινωνίας του Κολεγίου, είπε στο CNN ότι δυο άνθρωποι άρχισαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο, σε ένα από τα κτίρια του κάμπους.

Ένας από τους εμπλεκόμενους στη συμπλοκή και δύο που παρακολουθούσαν τον καβγά τραυματίστηκαν, όπως είπε ο ίδιος. Ο ένας από τους ενόπλους μεταφέρθηκε με συνοδεία, ενώ ο δεύτερος εγκατέλειψε το κάμπους και συνελήφθη.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHOU-TV μετέδωσε ρεπορτάζ στο οποίο η σπουδάστρια Μπρίτανι Μόμπλεϊ είπε ως “δυο τύποι διαφώνησαν κι ο ένας άρχισε να πυροβολεί τον άλλον”.

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε στη βιβλιοθήκη, από όπου βγήκε, δεμένος με χειροπέδες κι ο ένας από τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

Το περιστατικό έγινε γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα, στο κάμπους του Νορθ Χάρις, περίπου 20 μίλια βόρεια του Χιούστον, ενός από τα έξι Κολέγια της περιοχής όπου φοιτούν 90.000 νέοι.

Ο Κόντι Χάρις, 20 ετών, είπε πως ήταν στην αίθουσα με έξι – επτά άλλους συσπουδαστές του περιμένοντας να αρχίσει το μάθημα της ψυχολογίας, όταν άκουσαν οκτώ πυροβολισμούς. “Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και είπαμε ‘να την κάνουμε’ από εκεί”, είπε. Και πρόσθεσε: “Κάλεσα τη γιαγιά μου και ζήτησα να με μαζέψει από ΄δω”.

Η σπουδάστρια Αμάντα Βάσκεζ είπε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο ότι άκουσε “πέντε, ή έξι πυροβολισμούς καθώς παρακολουθούσα το μάθημα των Αγγλικών. Αμέσως οι σπουδαστές κρύφτηκαν κάτω από τα θρανία τους”.

Στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών μπορεί κάποιος να δει περιπολικά και ασθενοφόρα να παρκάρουν στο κάμπους. Διασώστες έδιναν τις πρώτες βοήθειες σε κόσμο που ήταν πάνω σε φορεία, την ώρα που άλοι έτρεχαν από διάφορα κτίρια προς τους αστυνομικούς. ΄

Το γειτονικό γυμνάσιο Νίμιτς, έκλεισε προληπτικά, κατά τη διάρκεια του περιστατικού.