Σε ηλικία 77 ετών, έφυγε από τη ζωή προχθές το απόγευμα, η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη. >>>

Η Ρούλα Κακλαμανάκη γεννήθηκε στον Πειραιά από Μονεμβασίτες γονείς. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικαστικός υπάλληλος από το 1959 ως το 1967 και από το 1967 μέχρι το 1977 ως δικαστής. Την περίοδο 1978-1981 άσκησε τη δικηγορία. Από το 1981 ως το 1989 εξελέγη δύο φορές βουλευτής Α' Αθηνών. Χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1981-1986) και υφυπουργός Παιδείας (1988). Εχει γράψει ποίηση, πεζογραφία (δοκίμιο. αφήγημα, μυθιστόρημα), έχει μεταφράσει ξένους ποιητές και έχει αρθρογραφήσει σε ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας και σε περιοδικά. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Δευτέρα στις 16:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημειώνοντας ότι η Ρούλα Κακλαμανάκη υπήρξε ένας πνευματικός άνθρωπος με πλούσιο συγγραφικό έργο, άριστη νομικός και έντιμη πολιτικός. «Πάνω από όλα, υπήρξε ένας άνθρωπος με ήθος και γνήσια προσφορά στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Βαθιά θλίψη για την απώλεια της εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την εκλιπούσα, θαρραλέα και αξιοπρεπή, υπερασπιζόμενη τις αξίες της Δημοκρατίας αλλά και σκεπτόμενο άνθρωπο με πλούσια συγγραφική δράση.

«Τα τελευταία χρόνια ανάλωσε τις δυνάμεις της για τη διεκδίκηση της ασφάλισης των συγγραφέων, ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο έως σήμερα», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε την εκλιπούσα, καλή φίλη και συνάδελφο νομικό και αναφερόμενος στο πρόσωπο της μίλησε για «άνθρωπο με ήθος, έντιμη πολιτικός, που υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την πολιτική, την επιστήμη, την ποίηση και τα γράμματα».

Τέλος το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της Ρούλας Κακλαμανάκη, για την οποία ανέφερε ότι υπήρξε μια μεγάλη κυρία, μία αγωνίστρια της Δημοκρατίας, μία εξαίρετη νομικός, μια ακέραιη πολιτικός.

«Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος από αυτούς που τόσο έχουμε ανάγκη στις δύσκολες αυτές μέρες», κατέληξε το ΠΑΣΟΚ.