020113 21 KOTH SYNAYLIA_1Υπέρλαμπρη ήταν –στην κυριολεξία- η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής. Και δεν μιλάμε μόνον για τη μουσική από τα μιούζικαλ, που επέλεξε η ΚΟΘ για να ερμηνεύσει με τον δικό της, υπέροχο, τρόπο. Αλλά για την όλη εκδήλωση. >>>

020113 06 KOTH SYNAYLIA_1

Είδαμε τους καλεσμένους να συμμετέχουν στην λάμψη που θέλει να δώσει η Ορχήστρα, καθιερώνοντας τις Πρωτοχρονιάτικες Συναυλίες, κάθε 1η του έτους. Έτσι, τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όσο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας, φορούσαν σμόκιν και παπιγιόν! Βλέπετε, παρόμοιες συναυλίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απαιτούν επίσημο ένδυμα…

020113 25 KOTH SYNAYLIA_1

Στη φωτογραφία, δήμαρχος και αντιδήμαρχος περιχαρείς, έχουν στη μέση την ερμηνεύτρια της βραδιάς, Χαρά Κεφαλά, η οποία, νωρίτερα, μάγεψε το ακροατήριο με τη φωνή της και τη σκηνική της παρουσία.

020113 31 KOTH SYNAYLIA_1

Κόκκινη εορταστική γραβάτα επέλεξε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, εμφανίστηκε με πιο τρέντι εμφάνιση.

020113 02 KOTH SYNAYLIA_1

Αν και οι κυρίες τους επέλεξαν το μαύρο, όπως και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

020113 09 KOTH SYNAYLIA_1

Ο δε, διευθυντής της ορχήστρας, Αλέξανδρος Μυράτ, όταν άφησε την μπαγκέτα κι αφού καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, επέλεξε μια φανταχτερή σομόν γραβάτα κι άφησε τα λευκά που απαιτεί το πρωτόκολλο.

020113 01 KOTH SYNAYLIA_1

Στα παρασκήνια, μετά τη συναυλία, είδαμε μαζί με τον κ. Μυράτ και τον κ. Θ. Δαρδαβέση, καθηγητή του ΑΠΘ και πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, με τη σύζυγό του.

 

 

 

020113 44 KOTH SYNAYLIA_1


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr