Ο Μηνάς Σαμαντζίδης ορίζεται πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, με απόφαση του πρόεδρου της Ν.Δ. και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. >>>

 

Όπως και ο Δ. Βαρτζόπουλος, ο Μηνάς Σαμαντζίδης είναι… ψυχίατρος (φαίνεται πως τον έχουν ανάγκη στη συγκυβέρνηση)!

Είναι 43 χρόνων και έχει διατελέσει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Είναι ο τρίτος στη σειρά γιατρός που τοποθετείται στη θέση του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη από τον κ. Σαμαρά(μετά τον κ. Βαρτζόπουλο είχε ορισθεί ο μικροβιολόγος Δ. Τσάμης).

«Η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα και τον ευχαριστώ γι' αυτήν. Οι ευχές και η ενεργός στήριξη των συνεργατών μου στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως των φίλων και των στελεχών των κομματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, αποτελούν για εμένα πολύτιμο συμπαραστάτη. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη θέληση και την προσπάθεια όλων μας», δήλωσε ο κ. Σαμαντζίδης.

Με την επιλογή Σαμαντζίδη, που προκρίθηκε του προέδρου της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσου Εμμανουηλίδη, η ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται να κάνει μια στροφή στα στελέχη τα οποία είχαν ταχθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές διεργασίες και τα οποία μόνον λίγα δεν είναι στη Βόρειο Ελλάδα.

Ψωμιάδης: Στη… σχολή Ψωμιάδη ο Σαμαντζίδης

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μηνά Σαμαντζίδη στη θέση του Προέδρου της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε λόγο για… σχολή Ψωμιάδη.

Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε τον Μηνά Σαμαντζίδη συνεργάτη του επί σειρά ετών, «άνθρωπο του μέτρου, ακέραιο και συνεπή, πραγματικό αγωνιστή, καλό γνώστη προσώπων και πραγμάτων» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τη θέση του προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης». Και πρόσθεσε:

«Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς ακόμη και για σχολή Ψωμιάδη, αν κρίνουμε από το γεγονός πως τόσο ο Μηνάς όσο και ο προκάτοχος του Δημήτρης Τσάμης, έχουν διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλοι μου. Δεν ξέρω μόνο κατά πόσο είναι τυχαίο, το ότι παρά τη δίωξη που υφίσταμαι από τους νεοφερμένους στη Νέα Δημοκρατία, το μηχανισμό πολιτικής εξόντωσης μου που έχουν θέσει σε λειτουργία, στρατολογούν στελέχη που θήτευσαν με μεγάλη επιτυχία δίπλα μου. Ας είναι βέβαιοι πως έχω να τους προσφέρω ακόμη πολλούς…»