metro_apergia_20130125_02.jpg

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Με επέμβαση των ΜΑΤ, που έγινε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, έληξε η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό της Αθήνας, στα Σεπόλια. >>>

Στο σημείο παραμένουν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης από διάφορα σωματεία.

Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αυτήν την ώρα (13.00) στα Σεπόλια και πορεία προς τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη διανεμηθεί φύλλα επιστράτευσης στους εργαζόμενους του Μετρό και του ΗΣΑΠ, αλλά το μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες παραμένει. Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους.

Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο υπόσχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Θα πάρει μέρες για να λειτουργήσει το μετρό, απαντούν οι εργαζόμενοι.

Κόντρες στη Βουλή

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί η επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να μην υπάρχει ένταση, καθώς οδηγεί σε ακρότητες και διχασμό.

metro_apergia_20130125_01.jpg

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Δρίτσα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει αυταρχισμό, που σηματοδοτεί την εκκίνηση της λήξης του πολιτικού χρόνου.

«Η κυβέρνηση έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, όπου βρέθηκε το πρωί.

«Ψυχρούς εκτελεστές» της δημοκρατίας και των εργασιακών δικαιωμάτων αποκαλεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και την απόφαση της επίταξης.

Την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό καταγγέλλει το ΚΚΕ. Υποστηρίζει ότι αποδεικνύει πως «η επιχείρηση ''Νόμος και Τάξη'' της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες».

«Μόνη άμεση λύση για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εκτόνωση της έντασης είναι η ένταξη βουλευτών, υπουργών, εργατοπατέρων και golden boys στο ενιαίο μισθολόγιο». Αυτό αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στο μετρό θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 6 το απόγευμα, κινήσεις, κόμματα και μέλη συλλόγων.

Το ραντεβού δίνεται στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Δικαστηρίων.