Σε άρση της απαγόρευσης σε ομοφυλόφιλους ιερείς να διορίζονται επίσκοποι ετοιμάζεται να προχωρήσει η προτεσταντική Εκκλησία της Αγγλίας. >>>

 

Η απόφαση, η οποία αναμένεται να ληφθεί από την Σύνοδο των Επισκόπων, θα επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους ιερείς να ανέλθουν στην εκκλησιαστική κυριαρχία, με μόνη προϋπόθεση να είναι άγαμοι.

Οι συντηρητικοί ευαγγελιστές αγγλικανοί τονίζουν ότι θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση μέσα στη σύνοδο ώστε να μην περάσει τελικώς η σχετική απόφαση.

Το ζήτημα έχει διχάσει την αγγλική εκκλησία από το 2003, όταν ο ομοφυλόφιλος ιερέας Τζέφρι Τζον ανέλαβε επίσκοπος του Ρέντινγκ.

Ο Τζον, αρχιμανδρίτης σήμερα του Σεντ Όλμπανς, είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί λόγω των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί στους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας.

Οι ευαγγελιστές έχουν απειλήσει ακόμη και με «εισαγωγή» επισκόπων από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγουν να υπηρετήσουν υπό την επιστασία ομοφυλόφιλου επισκόπου.

Η Εκκλησία της Αγγλίας επέτρεψε προ ετών σε ομοφυλόφιλους οι οποίοι συνδέονται με αστικά σύμφωνα συμβίωσης να γίνονται ιερείς, με την προϋπόθεση να παραμένουν άγαμοι και να δηλώνουν μετάνοια για πράξεις του παρελθόντος τους οι οποίες δεν συνάδουν με τον ρόλο του ιερέα.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα επεκταθούν πλέον και στους επισκόπους.


από το naftemporiki.gr