hand-cuffsΤέσσερα ολόκληρα χρόνια υπέμενε 63χρονος Θεσσαλονικιός τον εκβιασμό που δεχόταν από έναν 37χρονο Βεροιώτη. Δεν άντεξε άλλο και, μετά από τέσσερα χρόνια, κατέφυγε στην αστυνομία. >>>

 

Ο 63χρονος, το Δεκέμβριο του 2008, είχε δανειστεί το χρηματικό πόσο των 11.000 ευρώ, από τον 37χρονο. Όμως ο Βεροιώτης, το Φεβρουάριο του 2009 πριν προλάβει ο 63χρονος να τον εξοφλήσει άρχιζε να ζητά επιπλέον χρήματα από τα προκαθορισμένα, χρησιμοποιώντας διάφορες απειλές, και καταφέρνοντας να αποσπάσει από τον 63χρονο έως και την 15η Ιανουαρίου 2013 συνολικά 36.500 ευρώ.

Μάλιστα, ο 37χρονος εξανάγκασε τον παθόντα να υπογράψει συναλλαγματική ύψους 17.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου και του γιου του, βγάζοντας σε πλειστηριασμό διαμέρισμα ιδιοκτησίας των τελευταίων, ενώ απαιτούσε ακόμα το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός και χάσουν το διαμέρισμα οι οικείοι του.

Το τέλος της δράσης του

Το τέλος, της τοκογλυφικής δράσης του 37χρονου, σήμανε όταν ο 63χρονος πήρε την απόφαση και κατήγγειλε τα όσα του συνέβαιναν στο τμήμα δίωξης εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αμέσως οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση, και είπαν στον 63χρονο να κανονίσει το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση μαζί του στη Βέροια προκειμένου να του παραδώσει το ποσό που είχαν συμφωνήσει (6.500 ευρώ). Ο 37χρονος, πήγε στην συνάντηση προκειμένου να παραλάβει το ποσό, όμως όταν το παρέλαβε οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία εκβίαση» και «τοκογλυφία» κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.


Το κείμενο είναι του Μιχαήλ Λιάπη και δημοσιεύτηκε στον Τύπο Θεσσαλονίκης