agrotes_kinitopoihseis_02.JPG

Συνεχίζεται, ως αυτήν την ώρα, η σύσκεψη αγροτών, από όλη την Ελλάδα, στον Πλαταμώνα Πιερίας, για να αποφασιστεί ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τώρα, οι αγρότες που >>>

συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των παραγωγών από την Κρήτη ως τον Έβρο, μεταφέρουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που ζητούν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αγρότης Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος του δ.σ. της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, «αν δεν βρεθούν λύσεις στα προβλήματά μας, θα πάμε σε μετωπικές συγκρούσεις». Είπε ακόμη ότι έχει, ήδη, αποφασιστεί, να ζητηθούν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα.

Οι αγρότες από την Ημαθία έχουν, ήδη, βγει στους δρόμους. Χθες, απέκλεισαν, συμβολικά, για περίπου μία ώρα, την Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας.

«Σε δέκα μέρες τελειώνει το κλάδεμα των συμπύρηνων ροδακινιών για την παραγωγή του 2013 κι εμείς δεν έχουμε λάβει, ακόμη, την πληρωμή μας για την παραγωγή του 2012», εξήγησε ο κ. Λιολιόπουλος. Όπως πρόσθεσε, απλήρωτη είναι και η παραγωγή των επιτραπέζιων ροδάκινων που εξήχθησαν πέρσι στη Ρωσία.

Υπολόγισε στους 350.000 τόνους την απλήρωτη παραγωγή και διευκρίνισε ότι η θετική εξέλιξη την οποία προωθεί το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κι ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, που ανέλαβε τις υποχρεώσεις της Αγροτικής, αφορά μόλις τις δύο από τις –συνολικά- 14 βιομηχανίες που απορροφούν το συμπήρηνο ροδάκινο.