Áðü óÞìåñá óôçò åöïñßåò ïé öïñïëïãïýìåíïé èá ìðïñïýí íá ðëçñþíïõí ôéò ïöåéëÝò ôïõò óôéò åöïñßåò ìÝóï ðéóôùôéêÞò êÜñôáò.Óôç öùôü óôéãìéüôõðï áðü ôçí åöïñåßá ôïõ Ìïó÷Üôïõ

Θα βαρεθούν να βλέπονται! Ο λόγος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους εφοριακούς των κατά τόπους ΔΟΥ. Οι πρώτοι θα είναι, πλέον, αναγκασμένοι, να πηγαίνουν κάθε μήνα στην εφορία. Γιατί; >>>

 

Μηνιαίο θα είναι το ραντεβού των ιδιοκτητών ακινήτων με την Εφορία, καθώς μέχρι το τέλος του έτους, χιλιάδες ιδιοκτήτες θα πληρώνουν και από μία δόση φόρου.

Ενδεικτικά, μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010 θα πρέπει να πληρώσουν τις δύο από τις τρεις δόσεις. Η τρίτη θα καταβληθεί τέλη Φεβρουαρίου.

Η συνέχεια έπεται τον Μάρτιο, όταν η ΓΓΠΣ θα στείλει τα αντίστοιχα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011, επίσης σε τρεις δόσεις.

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον ΦΑΠ του 2012, επίσης σε τρεις δόσεις.

«Τρέχει» επίσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το γνωστό «χαράτσι» στα ακίνητα, οι τελευταίες δόσεις του οποίου θα καταβληθούν μέχρι τον Μάιο.

Να δείτε που, κάποια στιγμή, κάποιος εφοριακός θα πει στον ιδιοκτήτη ακινήτων: “Αγάπη μου, πρέπει να σταματήσουμε να βλεπόμαστε έτσι… Ας συζήσουμε”!

Δεν έχει να πληρώσει και ο… Θεοχάρης

Κι αν η παραπάνω παράγραφος είναι… ευφυολόγημα, το παρακάτω περιστατικό είναι πραγματικό:

theoxaris_01.jpg
Στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), παρουσιάστηκε μια έρευνα, της Kάπα Research, από την οποία προέκυπτε το εξής: Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει, είτε να πουλήσει ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία είτε να δανειστεί για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

Ποιος ήταν παρών και δήλωσε πως ανήκει σε εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν; Ο… γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων Χάρης Θεοχάρης! Ούτε κι ο γ.γ. εσόδων δεν μπορεί να συμβάλει στα κρατικά έσοδα!