Κατηγορεί την Κυβέρνηση για τη λιτότητα και τον αυταρχισμό, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, επιτίθεται στην Κυβέρνηση για τον αυταρχισμό, που χρησιμοποιεί για να καταστείλει τις εργατικές διεκδικήσεις (αναφερόμενη στην επίταξη των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς) και σημειώνει πως λιτότητα και αυταρχικές πρακτικές συμβαδίζουν.
«Αποτελεί την απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης της κυβέρνησης. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την περίπτωση της απεργίας για να κάμψουν την όποια μελλοντική αντίδραση σε εργασιακούς χώρους», αναφέρει η κ. Δούρου.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, όπου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές. «Εκείνο που είναι γεγονός είναι η διαφορετική αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση Ομπάμα σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή ηγεσία που ακολουθεί τα προστάγματα του Βερολίνου. Την επιλογή δηλαδή της δημοσιονομικής πειθαρχίας ως μοναδικού μέσου αντιμετώπισής της, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα αποδεικνύει το λάθος της συνταγής αυτής».
Υπενθύμισε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στην κατάργηση του Μνημονίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παραμένει πιστός σε αυτό που έλεγε από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Στην κατάργηση του μνημονίου και στην επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ».