taxidromiko_tamieftirio_01Την ίδρυση του «Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου» το οποίο προέκυψε από το διαχωρισμό του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. >>>

 

Στο μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας. Η νέα τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογιστεί η άποψη του 48% των μετοχών, που έχουν στα χέρια τους… μικρομέτοχοι(αυτή είναι και η διαφορά του ΤΤ από τις άλλες τράπεζες, με τους μεγαλομετόχους).

Σε συμφωνία κατέληξαν η κυβέρνηση και ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στη νεοϊδρυθείσα τράπεζα «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία δεν θα γίνουν περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά το μισθολογικό κόστος θα μειωθεί κατά 30%.

Το «Νέο Ταχυδρονικό Ταμιευτήριο» θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει ότι το Νέο ΤΤ «μπορεί και πρέπει να καταστεί πόλος έλξης συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους».