Με νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα, που ήταν επιλογή και του Μαξίμου, έληξαν οι αρχαιρεσίες στην περιφερειακή παράταξη “Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία”, για την εκλογή νέου περιφερειάρχη. >>>

 

Η ψηφοφορία ήταν μυστική κι έγινε μετά την οριστική παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο, για την περίφημη υπόθεση του προστίμου που χαρίστηκε σε –νεκρό, πλέον- καρκινοπαθή ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Ψήφισαν οι 50 σύμβουλοι της παράταξης και πήραν ο Απ. Τζιτζικώστας 33 ψήφους κι ο Διον. Ψωμιάδης 17.

Να σημειωθεί ότι ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Υγείας, Θεοχάρης Ι. Αποστολίδης, απέσυρε την υποψηφιότητά του, πριν τη διαδικασία.

Έφυγαν πριν το τέλος της καταμέτρησης τα αδέλφια

Οι αδελφοί Ψωμιάδη, πάντως, αποχώρησαν από τη διαδικασία πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, αφού, από τα πρώτα ψηφοδέλτια που είχαν βγει από την κάλπη διαφαινόταν η νίκη Τζιτζικώστα (στα πρώτα δέκα ψηφοδέλτια δεν υπήρχε κάποιο με το όνομα του Διονύση)!

“Καλή επιτυχία στον Απόστολο” ευχήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης. Και πρόσθεσε: “Ενωμένοι είμαστε δίπλα του. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Είναι παρών, ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, τα παιδιά μας, την πατρίδα μας”.

Σε όσες ερωτήσεις κι αν του έκαναν, ο Παν. Ψωμιάδης επέμενε: “Προέχει η ενότητα της παράταξης”! Παρόλα αυτά, λίγο νωρίτερα, στην τελευταία του ομιλία, άφηνε αιχμές για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κι εξέφραζε παράπονα. “Όταν το κόμμα δε στηρίζει τον αδελφό μου, δεν στηρίζει εμένα”, έλεγε.

Η απάντηση Τζιτζικώστα

“Οι φίλοι σ' αυτές τις ώρες κλείνουν τα αυτιά τους. Όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι γιατί τα προβλήματα και οι αντίπαλοί μας είναι έξω από αυτή την αίθουσα”, απάντησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην τελευταία του ομιλία, σε μια σαφή προσπάθεια να ρίξει τους τόνους.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όμως, έκανε λόγο για “αλλαγή σελίδας στην Κεντρική Μακεδονία”, κάτι που ερμηνεύτηκε ως προσπάθειά του να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό που οι πολιτικοί αντίπαλοι της παράταξης έχουν ονομάσει “καθεστώς Ψωμιάδη”.

“Κρατάμε τα καλά, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. Και πρόσθεσε: “Ενωμένη, όλη η ομάδα των περιφερειακών και αντιπεριφερειακών συμβούλων, θα δουλέψουμε σκληρά, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της περιφέρειάς μας. Θα δώσουμε μία μάχη, στον επόμενο ενάμιση χρόνο, απέναντι στα προβλήματα και μόνον. Να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε”.

Αγκαλιές και φιλιά

Αμέσως μετά, ο κ. Τζιτζικώστας, πήγε στο γραφείο του περιφερειάρχη. Εκεί τον περίμενε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δυο άνδρες αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν μπροστά στις κάμερες κι είχαν έναν θερμό διάλογο.

-Τι θέλετε; Τι περιμένετε, ρώτησε τους φωτορεπόρτερ και τα τηλεοπτικά συνεργεία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης;

-Εμείς μια καλή αναμνηστική φωτογραφία θέλουμε, του είπαν!

-Έχετε μικρόφωνα, ρώτησε ο Π. Ψωμιάδης;

-Όχι, του απάντησαν!

-Ε, τότε… τι να πούμε, ήταν η απάντηση του έκπτωτου περιφερειάρχη!

Εκεί παρενέβη  ο Απ. Τζιτζικώστας:

-Να πούμε μόνον ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε μπροστά, τόνισε!

-Ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε, απάντησε ο Ψωμιάδης! Και πρόσθεσε: Μια καινούργια μέρα ξεκινάει. Μια καινούργια προσπάθεια. Είμαστε όλοι δίπλα του. Και τον νικητή, πρέπει να τον χειροκροτάμε. Στις μάχες, υπάρχουν και νικητές και ηττημένοι. Σήμερα υπάρχουν μόνον νικητές. Και νικητής είναι η ενότητα της παράταξης, για σήμερα, για αύριο, για το μέλλον. Τώρα, θα μας αφήσετε λίγο να μιλήσουμε, κατέληξε ο Π. Ψωμιάδης;

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες, με φόντο την εικόνα του Σωτήρα Χριστού και τη φωτογραφία του κοσμοναύτη Γιουρτζίχιν, προσωπικού φίλου του Παναγιώτη Ψωμιάδη (καθώς και οι δύο είναι Ποντιακής καταγωγής). Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε άλλες δύο – τρεις φορές, από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτορεπόρτερ να αποχωρήσουν, κάτι που, τελικά, έγινε και οι δύο άνδρες έμειναν μόνοι, πίσω από τις κλειστές πόρτες…


Οι φωτογραφίες είναι από το thestival.gr