Άτομα από εμπόλεμες ζώνες, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ως θύματα- τραυματίες πολέμου, ήταν τα μέλη συμμορίας που άνοιγαν και έκλεβαν οχήματα από την περιοχή του κέντρου της πόλης! >>>

Η σπείρα, των πέντε νεαρών αλλοδαπών, εξαρθρώθηκε έπειτα από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο αλλοδαπών διαρρηκτών-κλεφτών. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο μαζί με άλλους 3 που είχαν συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου 2012 επ’ αυτοφώρω για κλοπή, συνολικά είχαν διαρρήξει και κλέψει 24 αυτοκίνητα. 
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 30-11-2012, συνελήφθη ένας 19χρονος διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου έκλεψε χρηματικό ποσό. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας. 
Από την προανάκριση προέκυψε πως ο 19χρονος, λίγες ώρες νωρίτερα, διέρρηξε 2 ακόμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στο κέντρο της πόλης, από τα οποία άρπαξε διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. 
Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου έκλεψε ένα μπουφάν. Όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και προκειμένου να διαφύγει τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο. Ο ίδιος 26χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2012 έως 01-02-2012, διέρρηξε ακόμη 4 οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Έρευνες στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων στα οποία διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (λάμες, μικρά κατσαβίδια και ψαλίδια, ειδικά τροποποιημένα) και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, σουγιάδες). 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο που συνελήφθησαν την Περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, πριν από μερικούς μήνες, συνέστησαν ομάδα με τρεις ομοεθνείς τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. 
Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συλληφθεί στις 17-11-2012, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, την ώρα που έκλεβαν από ΙΧΕ αυτοκίνητο μία ηλεκτρονική συσκευή και μικρό χρηματικό ποσό. Τότε όπως είχε γίνει γνωστό οι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 18 (Αφγανός), 23 και 18 ετών (Ιρακινοί), είχαν διαρρήξει από την περιοχή του κέντρου μέσα σε 2,5 μήνες 17 οχήματα.