«Πιστεύω ότι τα όσα έχουν προκύψει από τις αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν ένα σταθεροποιητικό στοιχείο παραμονής της χώρας στο ευρώ», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Οι αποφάσεις του Eurogroup δεν προέκυψαν με παρθενογένεση αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ καταρρίπτει όποιες κατηγορίες έχει δεχθεί η τρικομματική κυβέρνηση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις λέγοντας «Χωρίς την προετοιμασία της κυβέρνησης θα ήταν άλλη η εξέλιξη των πραγμάτων... Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και των αναζητήσεων του Eurogroup και συνολικότερα της Ευρώπης...». Ενώ εκτίμησε ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη του στην Ημερησία, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης για το φορολογικό. Ως σημεία- αγκάθια υπογράμμισε τα ζητήματα «της οικογένειας, και των τέκνων τους σε συνδυασμό με το αφορολόγητο ή ενισχύσεις επιδοματικού χαρακτήρα, την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με σαφή διάκριση ανάμεσα στη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία».

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, υπογράμμισε πως η λύση είναι στις επενδύσεις αλλά τόνισε πως «οι επενδύσεις προϋποθέτουν, πρώτον, μια πολιτική σταθερότητα». Ενώ δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι ανάγκη που επιβλήθηκε από το μνημόνιο».

«Διεκδικώ η παρούσα κυβέρνηση να διανύσει ολόκληρη τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα» είπε ο κ. Κουβέλης.

Ενώ επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή έλεγε- μέχρις σημείου να νομίζει κανείς ότι το ευχόταν κιόλας- ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Στα όσα η κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέθετε την καταγγελία του μνημονίου. Μια επιλογή, που αν υπήρχε, θα έθετε αμέσως τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης».