grigoropoulos_poreia_20121206_02Προς το Διοικητήριο πλησιάζει, αυτήν την ώρα, η δεύτερη πορεία που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. >>>

 

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστωσών, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας και της αντιεξουσιαστικής κίνησης, ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας και μέσω των οδών Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου, φθάνει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν έχουν πλησιάσει τους διαδηλωτές και τηρούν διακριτική στάση.

Στην πρωινή πορεία των μαθητών, στη Θεσσαλονίκη είχαμε επεισόδια και 9 προσαγωγές. Από αυτές, οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία κινήθηκαν κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία Καμάρας, από όπου ξεκίνησε η πορεία. Οι αστυνομικοί υποχώρησαν κι εκεί δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Αντίθετα, τα ΜΑΤ που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης παρέμειναν στη θέση τους, όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το μέρος τους κι απάντησαν με χρήση χημικών στη ρίψη μολότοφ και πετρών. Στο σημείο έγιναν δύο προσαγωγές. Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος και κυνηγητό με τους άνδρες των ΜΑΤ ως την περιοχή της πλατείας Συντριβανίου, όπου προσήχθησαν άλλοι πέντε νεαροί.

Ειρηνική ήταν η πορεία μαθητών και φοιτητών στο Σύνταγμα, ενώ είχαμε ένταση στην Ομόνοια.

Νέο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 6 στην Καμάρα, από φοιτητικούς συλλόγους, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και την αντιφασιστκή κίνηση. Αντίστοιχη πορεία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 5 στα Προπύλαια, στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις είχαμε και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η συγκοινωνία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διακόπτεται, κατά τη διάρκεια των πορειών.