Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.


Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στο Βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Ασθενείς έως μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικά

Αττική
Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη θα σημειωθούν παροδικές βροχές και κυρίως το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Αργά το απόγευμα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βραδύ θα επεκταθούν και στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια και από το βράδυ καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στη νοτιά Πελοπόννησο και πιθανώς στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα βόρεια θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 21 βαθμούς Κελσίου.