olth_03[10]

Υπάρχει πολύ σημαντικό ενδιαφέρον, από τρεις – τέσσερις επενδυτές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό αποκάλυψε απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με μέλη της διοίκησης του ΟΛΘ. >>>

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρες). Διευκρίνισε ότι με το νέο νόμο και τα άλλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας θα λειτουργήσουν δορυφορικά κάτω από την ομπρέλα του ΟΛΘ.

Ο κ. Μουσουρούλης έκανε επίσης γνωστό ότι το 2013 θα είναι χρονιά ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών της χώρας, ενώ αναφερόμενος στα χρονοδιαγράμματα διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2013 το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τη στρατηγική των παραχωρήσεων.

Σε ερώτηση αν προσδοκά ότι θα υπάρξουν εγγραφές πλοίων κάτω από την ελληνική σημαία (κάτι που συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα στο Λονδίνο με το προεδρείο και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας -Greek Shipping Cooperation Committee), ο κ. Μουσουρούλης είπε ότι από την ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας μέχρι σήμερα, έχει καταγραφεί μια σημαντικού ύψους ροή πλοίων προς την ελληνική σημαία. «Η ελληνική σημαία είναι στη λευκή λίστα του «Paris Mou», είναι μια σημαία κύρους και ποιότητας. Είναι η έβδομη στον κόσμο», επισήμανε.

Ο κ. Μουσουρούλης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε επίσης, με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρη Λακασσά. Αργά το βράδυ ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ανάπτυξη και τις προοπτικές του.