Έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή στην αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της επίθεσης κατά του Γερμανού πρόξενου. >>>

Η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν εκτιμήθηκαν τα πραγματικά περιστατικά που αποδείκνυαν την ενοχή των κατηγορουμένων. Θεωρεί «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε προ ημερών ο πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό. 
Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν αυτή τη φορά είναι αυτά της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας, ενώ ο συνδικαλιστής δάσκαλος κατηγορείται επιπλέον για απείθεια διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση. 
Η έφεση δεν αφορά την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία είχαν απαλλαγεί.
Οι τρεις, είχαν συλληφθεί στις 16 Νοεμβρίου ως υπαίτιοι για την επίθεση και τον προπηλακισμό εναντίον του Γερμανού προξένου το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 2012 έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός της Δ.Ε.Θ.. Σημειώνεται ότι η σύλληψη των ατόμων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό που είχε ληφθεί από τα Μ.Μ.Ε. τη στιγμή της έντασης. 
Τα τρία άτομα, ο εκπαιδευτικός και οι δύο συνδικαλιστές, δικάστηκαν στις 28 Νοεμβρίου από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες, της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον το δικαστήριο απάλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας.