Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν ο κύριος ομιλητής, σήμερα, στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. >>>

 

Ο Ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, δήλωσε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε τον εκλιπόντα Κύπριο πολιτικό «σύμβολο του Ελληνισμού, του οποίου το όνομα έγινε εθνικό κεφάλαιο».

Αναφερόμενος στην περίοδο του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι το 2004 κάποιοι προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Κύπρο. Υπενθυμίζοντας την αναφορά του Τάσσου Παπαδόπουλου ότι "παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα" ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.

Το μνημόσυνο τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δευτεράς.

Αργότερα ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

Διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε το πρωί χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο «Χίλτον», στη Λευκωσία και διήρκεσαν δέκα λεπτά η κάθε μία. Μετά από τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση του ΓΓ του με τον κ. Σαμαρά αναφέρει πως κατά τη συνάντηση ο Αντρος Κυπριανού αντάλλαξε απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση και για το πώς η Κύπρος θα μπορούσε πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Μνημονίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε το ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας προς αυτή την κατεύθυνση.