Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με δηλώσεις τους έθεσαν τις προτεραιότητες για τη συνέχιση του έργου της κυβέρνησης.
Ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι προς τη θετική πλευρά με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο πρόσφατο Eurogroup. Ταυτόχρονα ότι αυτό, που απομένει είναι να μπει μπροστά η ανάπτυξη μέσω νέων θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε πως επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της συνεργασίας και της συνοχής της κυβέρνησης.
Ο ίδιος, όπως ανέφερε, έθεσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργηθεί έναν κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους αγρότες.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε, ενώ για το φορολογικό δήλωσε πως τα τρία κόμματα συμπίπτουν στα περισσότερα θέματα και ότι όπου υπάρχουν διαφορές θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκινάει αύριο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ωστόσο ερωτηθείς για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ περί καθιέρωσης απλής αναλογικής, απάντησε ότι η πρόταση του κόμματός του στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και στην καθιέρωση θεσμών ενίσχυσής του.
Τέλος, για τον συντονισμό της κυβέρνησης είπε ότι θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένο τρόπο για κάθε υπουργείο.

"Να πιστέψει ο πολίτης ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε πως η απόφαση του Eurogroup ανακόπτει την πορεία ύφεσης της Ελλάδας και τη βάζει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. Το βασικό για τον κ. Βενιζέλο, που το έθεσε και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, το θετικό πρόσημο, οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως πρέπει ο πολίτης να πειστεί πως αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα και φανέρωσε την αισιοδοξία του πως η χώρα μπορεί να κάνει στροφή και να επιτευχθεί και η κοινωνική συνοχή.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης, ανέφερε ότι πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό διοικητικό τρόπο, αλλά και με τον απόλυτο πολιτικό συντονισμό. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να έχει ενιαία λειτουργία και να υπάρχει πλήρης συνεννόηση.
Σε ερώτηση για το φορολογικό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι πρέπει να φύγουμε από τη συζήτηση για τα φορολογικά μέτρα και να πάμε στη συζήτηση για το εθνικό φορολογικό σχέδιο.