Dianomi Trofimwn se Foreis_2012_12_21_01.JPG
Συνεχίστηκε χθες, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, η διανομή τροφίμων για τη σίτιση απόρων, στους εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς του νομού Θεσσαλονίκης. >>>

Κι έτσι ολοκληρώθηκε η διανομή των 50,5 τόνων ελαιολάδου, ενώ έχουν ήδη διανεμηθεί 36 τόνοι φέτας, 180 τόνοι ρύζι και 20 τόνοι γραβιέρας σε 55 συλλόγους και φορείς του νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις του νομού, σύλλογοι παλιννοστούντων, το Χαμόγελο του Παιδιού κα. Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανέρχεται σε 406 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 30.000 πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Η δράση αυτή χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να διασφαλίσουμε πόρους με τους οποίους θα δώσουμε τρόφιμα σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα. Φέτος θα διαθέσουμε τρόφιμα σε πενήντα πέντε συλλόγους και φορείς της Θεσσαλονίκης, με τα οποία υπολογίζουμε να σιτιστούν χιλιάδες συμπολίτες μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο διανομής των τροφίμων.

Όπως σημείωσε, «με αυτό τον τρόπο, συνδράμουμε στα συσσίτια των τεσσάρων Μητροπόλεων του νομού, στους συλλόγους πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών και παλιννοστούντων, όπως επίσης και σε ευαγή ιδρύματα που χρειάζονται στήριξη στο κοινωνικό έργο που επιτελούν».