14 Δεκεμβρίου σήμερα... Ας δούμε τι συνέβη Σαν Σήμερα στην Ελλάδα και τον Κόσμο...

1799: Πεθαίνει ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, η ηγετική μορφή της Αμερικανικής Επανάστασης, καθώς και ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

1911: Ο Νορβηγός Ρόαλντ Αμούντσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος, που φτάνει στο Νότιο Πόλο.

1911: Έρχεται στον κόσμο ο σπουδαίος κολυμβητής και υδατοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Ιβάνοφ. Ο Ιβάνοφ εκτελέστηκε κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, για την αντιστασιακή του δράση. Σήμερα το γήπεδο του μπάσκετ του Ηρακλή, φέρει το όνομά του, σαν φόρο τιμής για την προσφορά του.

1943: Πεθαίνει ο εφευρέτης των περίφημων δημητριακών κορν- φλέϊκ, που μέχρι σήμερα αποτελούν βασικό πρωινό για εκατομμύρια κόσμου.Ο Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ, Αμερικανός γιατρός και πρωτοπόρος της υγιεινής διατροφής, δημιούργησε τα κορν- φλέικ και τα βιομηχανοποίησε ο αδερφός του Γουίλιαμ, μέσω της εταιρείας Kelogg

1947: Εγκαινιάζεται το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, το περίφημο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", χωρητικότητας 95.000 θέσεων, που φέρει το όνομα του ποδοσφαιριστή και μετέπειτα προέδρου του συλλόγου, Σαντιάγκο Μπερναμπέου

1962: Το Μάρινερ 2 της NASA γίνεται το πρώτο διαστημικό σκάφος που πετάει στην Αφροδίτη

1977: Ο Τζον Τραβόλτα χορεύει ντίσκο και προκαλεί "Πυρετό το Σαββατόβραδο". Η ταινία, που σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες, θα φτάσει σύντομα στην κορυφή των box-office και θα φέρει στο προσκήνιο τη μουσική και το στυλ της ντίσκο, που μέχρι τότε δεν είχε ευρεία απήχηση.

2000: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο δημοφιλής δήμαρχος Αθηναίων ανακοινώνει την ίδρυση του ΚΕΠ (Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών). Ωστόσο παρόλο, που η δημοφιλία του ήταν υψηλή, δημοσκοπικά το κόμμα του δεν εμφάνιζε την ανάλογη δυναμική γι' αυτό και προχώρησε αργότερα στη διάλυσή του.