lamers_01Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής Μπολιβάρ, στο Μισούρι των ΗΠΑ, ένας νεαρός άνδρας σχεδίαζε να διαπράξει μαζικές δολοφονίες σε τοπικό κινηματογράφο κατά τη διάρκεια προβολής της νέας ταινίας «Twilight». >>>

 

Ο 20χρονος Μπλέικ Λάμερς κατηγορήθηκε την Παρασκευή για επίθεση πρώτου βαθμού, τρομοκρατική απειλή και ένοπλη εγκληματική ενέργεια.

Ο Λάμερς συνελήφθη μετά από τηλεφώνημα της μητέρας του στις Αρχές, με το οποίο κατήγγειλε ότι ο γιος της είχε αγοράσει όπλα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για το μακελειό στον κινηματογράφο της Ορόρα τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο 20χρονος ομολόγησε ότι σκόπευε αρχικά να πραγματοποιήσει την επίθεση σε τοπικό κινηματογράφο, ωστόσο, αργότερα αποφάσισε να την κάνει σε πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας προκειμένου να έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερα πυρομαχικά.

Το σχέδιό του ήταν να μπει στο κατάστημα και να αρχίσει να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία και να παραδοθεί.

Ο Λάμερς φέρεται, επίσης, να είπε αστυνομία ότι «έχει πολλά κοινά» με τους ανθρώπους που έχουν διεξάγει πρόσφατα μαζικές εκτελέσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι σαν άνθρωπος είναι ήσυχος και μοναχικός, ότι είχε αγοράσει όπλα πρόσφατα και δεν το είχε πει σε κανέναν, καθώς και ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας.